Van de schrijver van Bed, bad en brood

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Toneelstukken
Je bekijkt nu Van de schrijver van Bed, bad en brood

Over het optreden van Toneelvereniging S.O.V.V.

De Multizaal van Sporthal Jachtlust in Twello was zaterdagavond 9 november het decor van een daklozenopvang. Toneelvereniging S.O.V.V. Apeldoorn speelde daar namelijk “Bed, bad en brood” van Anne Terwisscha.


Beheerster Jannelies (Jeanette van Beek) probeerde het hoofd koel te houden, samen met haar medewerkster Cora (Doreen van Drenth) die vaak geen blad voor de mond nam. Margot (Betsie Dekker), de over het paard getilde zus van Jannelies, kwam een dagje meewerken in de daklozenopvang om zo een weddenschap te winnen. De doortrapte gemeenteambtenaar Van Dijk (Wim Beumer) probeerde ondertussen om Jannelies op een fout te betrappen, om zo het pand in handen te kunnen krijgen. Hij liet daarvoor zelfs zijn jonge assistent Eduard (Johan Keuterink) in vermomming spioneren in de opvang.


Pim (Nardie Dekker), de broer van Cora, had ondertussen zijn eigen problemen. Door een huurachterstand werd hij uit zijn woning gezet, samen met zijn vriendin Astrid (Annie van Lenthe) die net bij hem ingetrokken was. Hen restte geen andere keuze dan ook maar in de opvang te overnachten. Het werd zwerver Rob (Nico de Wit), die al een paar maanden het rijk alleen had in de opvang, allemaal wat teveel. Om weer rust te krijgen, moest hij voor een bijzondere oplossing zorgen.


S.O.V.V. speelt zonder souffleur. Dat vraagt vertrouwen in elkaar; als de één zijn tekst vergeet, dan moet de ander hem kunnen opvangen, zonder dat het publiek het merkt. Daar zijn ze in geslaagd. Al vanaf het begin brachten de spelers de zaal aan het lachen en dat zou tot het einde zo duren. De voorstelling werd door ruim 250 personen bezocht; daarmee is S.O.V.V. heel erg tevreden. Het langdurige applaus bevestigde dat de toneelvereniging met hun spel en het stuk in de roos hadden geschoten.

Dit toneelstuk wordt herhaald in Dorpscentrum De Brink, Hoofdweg 5 te LOENEN op zaterdagavond 30 november a.s., aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur; entreeprijs € 6,00 p.p.

sovv

Toneelvereniging S.O.V.V. De naam betekent: Samen Oefenen Voert Verder. De vereniging is opgericht op 16 november 1956. Wij spelen 2 keer per jaar een stuk zonder souffleur, liefst komedies. Wij hebben ook ernstige stukken geprobeerd, maar ons publiek wil gewoon een avondje onbezorgd kunnen lachen. De vereniging telt op dit moment 23 leden. Er wordt iedere maandag-avond geoefend in wijkcentrum Orca aan de Germanenlaan te Apeldoorn. De tijden zijn van half 8 tot ongeveer 10 uur.