Over Ons

Ruim 65 jaar brengt S.O.V.V. verschillende stukken ten tonele. Op deze pagina maken wij je graag wat bekender met onze vereniging.

De oprichting van S.O.V.V.

Voordat S.O.V.V. werd opgericht was het al een ervaren groep toneelspelers. Als personeelsvereniging van de Landaal Machinefabriek verzorgden wij al toneel op de personeelsavonden. Echter, doordat we een bedrijfsvereniging waren en door het wisselen van banen van de toneelspelers, ontstond het probleem dat actieve leden niet bij de vereniging konden blijven.

De oplossing kwam al snel en in november 1956 werd Samen Oefenen Voert Verder een feit. Door een zelfstandige vereniging te worden -en samen te blijven, ook al waren we geen collega’s meer- konden we doorgaan met toneelspelen zoals we dat gewend waren om te doen. De naam: Samen Oefenen Voert Verder sloot hier naadloos op aan en zo geschiedde.

Geen bedrijfsvereniging meer zijn betekende niet alleen meer vrijheid, maar ook het gebrek aan financiële steun en een podium. Bij een toneelvoorstelling komen namelijk de nodige kosten (toneelboekjes, podium en kostuums) kijken, maar geen gegarandeerd inkomen. Nu bestaat de vereniging inmiddels al ruim 65 jaar en voert toneelstukken op met hetzelfde enthousiasme als we toen ook deden. We proberen voor een zo laag mogelijke prijs onze donateurs en toeschouwers een leuke avond te bezorgen. Wist jij dat we in de loop der jaren al 127 stukken hebben opgevoerd?

Gaaf nummer
0
jaar
Leden

Het toneel van S.O.V.V.

Ons toneel is altijd in ontwikkeling. Zo hebben we in de afgelopen 67 jaren serieuze stukken, thrillers, maar vooral kluchten en blijspelen gespeeld. De rode draad in ons repertoire is de humor die gezocht, en gevonden, wordt in ongewone, opmerkelijke situaties. Ons doel is om ons publiek een lach op het gezicht te toveren van onze kijkers. 

De laatste jaren hebben we geïnvesteerd in het verbeteren van ons toneelspel. Zo krijgen onze spelers lessen om hun uitspraak en retoriek bij te schaven, maar ook werden er make-up en grime master classes gevolgd. 

In het bijzonder zijn we trots op onze toneelbouwers en licht- en geluidstechnici. Zij zorgen ervoor dat wij spelen in de mooiste decors. Zo hebben we een berghut in de Oostenrijkse alpen, een redactie en een boeren leefkeuken op het toneel gereconstrueerd. Door goede verlichting en geluidsversterking bij onze hoofdvoorstelling kan iedereen in de zaal elke grap horen en elk gebaar zien. 

Donateur worden?

Als donateur help je niet alleen onze vereniging, maar ook een beetje jezelf! Wij maken je graag bekend met de voordelen van het donateurschap

Het Bestuur

2e Penningmeester

Erik Zoet

Penningmeester

Marc Ettema

Voorzitter

2024 Vacant SOVV kopie

Vacant

Secretaris

Lieselotte Steenbergen

2e Secretaris

Nico de Wit

Onze Leden

Onze leden maken onze vereniging. Samen Oefenen Voert Verder betekent namelijk ook vooral gezelligheid en vriendschap. Daarom stellen wij graag onze leden aan je voor. 

Jeanette van Beek

Wien van Beek

Betsie Dekker

Fred Dekker

Doreen van Drenth

header_spotuitlichtaan

Wie komt de technische afdeling versterken?

Jan Krom

Roos Kroonstuiver

Karin Mak

Bas Schepers

Arie Stoer

Yolanda Stoer

ballonnen website sovv

Jan Wijngaards

ballonnen website sovv

Wie o wie komt erbij?

Kom jij ook bij onze vereniging?

Momenteel zijn onze leden druk bezig met het instuderen en voorbereiden van het volgende stuk. Ben je benieuwd wat we de aankomende keer gaan spelen? We maken je graag bekend met ons volgende stuk via de volgende link:

Lid worden?

Ben jij iemand die houdt van acteren? Lijkt het jou gaaf om in de huid van een ander te kruipen? We zijn dringend op zoek naar jonge mannen, maar verwelkomen graag iedere toneelliefhebber! Zowel om een rol te spelen als om te assisteren bij onze stukken! Ook handige knutselaars zijn van harte welkom!

Toneel en gezelligheid

Lage contributie

Wil je meer weten over lid worden van S.O.V.V. of een keer willen kijken op een oefenavond aan de Germanenlaan 360, gebouw Orca? Neem vrijblijvend contact met ons op.