Gespeelde Stukken

Voorjaar 2024

Ja ik wil... denk ik

Nico Torrenga

Patricia heeft een praktijk gekocht met financiële garantie van haar vader en zit midden in een verbouwing. Ze is ongehuwd en geniet volop van het leven. Lucie, haar assistente, houdt haar nog enigszins in het gareel maar na een avondje stappen gaat het mis. De vader trekt zijn steun in en Patricia moet aan een nieuwe geldschieter zien te komen. Oom Frederique wordt aangesproken. Vriendin Janine speelt hierbij een slimme rol.

Najaar 2023

Welkom terug, tante

Edwin Woons

Freule Emma, die samen met haar dochter op een groot landgoed woont, maakt zich op voor de komst van tante Lydia uit Italië. Emma heeft haar jarenlang voorgelogen dat ze een man, een zoon en een butler heeft. Ze moet snel een compleet gezin bij elkaar scharrelen. Dat zorgt natuurlijk voor hilarische momenten!

Voorjaar 2023

De erfenis van tante Bella

Henk Roede

De tante van schilder Berend en bouwvakker Albert is overleden. Zij erven samen met zus Klaartje de verpauperde zaak van tante Bella. Met wat aanpassingen denken ze de boel voor goudgeld te kunnen verkopen maar er zijn veel obstakels. En, zijn ze wel de enige erfgenamen?

Najaar 2022

Spot uit... Licht aan!

Marianne van de Geer

Het zijn de 1e opnames van een nieuwe tv quiz waaraan 3 echtparen deelnemen. Iedereen is behoorlijk gespannen, alles lijkt van een leien dakje te gaan… Totdat vlak voor de uitzending een echtpaar afbelt… tenminste… Er moet snel een plan bedacht worden, maar of dat gaat lukken??

Najaar 2019

Bed, bad en brood

Anne Terwisscha

De daklozenopvang wordt gerund door Jannelies en Cora. Gemeenteambtenaar Van Dijk met assistent, de broer en schoonzus van Cora, de enige echte dakloze Rob, Margot de zus van Jannelies, ze zorgen voor genoeg beweging!

Voorjaar 2019

Wat een schrik

Henk Sloots

In dit stuk gaat het over een dochter die naar haar vader op zoek is, Dirk die uit huis is gezet en Tanja Torenberg die iedereen oplicht en Myotonische geitenziekte!

Najaar 2018

Onrust in het rusthuis.

Henk Roede

In het pas gebouwde rusthuis wonen al 3 bewoners. Er is ook al 1 zorgzuster. Er is geen kok en er is een erg handige klusjesman aanwezig. Natuurlijk is het niet allemaal koek en ei wat de klok slaat, maar het is wel interessant wat die klok van de Barones uitkraamt!

Voorjaar 2018

Bed en breekvast

Adriaan Vellinga

In dit stuk gaat het over Jan, die met de vut is en niks uitvoert. Zijn vrouw spoort hem aan om toch vooral wat te gaan doen. Hij bedenkt dat hij een bed en ‘breekvast’ wel leuk vindt om te gaan runnen. Met de diverse gasten erbij loopt dit natuurlijk uit op een heerlijk fiasco.

Najaar 2017

Kom op, we gaan naar Venetië.

Jan Tol & Astrid Baijs

In dit stuk draait het om de erfenis van een welgestelde dame. Meerdere personen azen hier op, waardoor die personen zich anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Een komisch toneelstuk met veel verwarringen en misleidingen. Kortom, het publiek mag een gezellig avondje lachen verwachten.”

Voorjaar 2017

Actie op de Redactie

Henk Roede

Het stuk speelt zich af op de redactie van een slecht lopend roddelblad. De hoofdredactrice is dan ook de wanhoop nabij en naarstig op zoek naar pakkend nieuws. Er verschijnen verschillende BN-ers op de redactie. Lukt ze het om meer publiciteit te krijgen? 

Najaar 2016 (jubileumuitvoering)

Edelweiss

Carl Slotboom

Dit stuk speelt zich af in Berghotel Edelweiss in de Oostenrijkse Alpen, waar toneelschrijver Jan van Loon op kosten van zijn uitgever mag gaan logeren. Eveneens hebben ietwat merkwaardige gasten hun intrek in het bergpension genomen. Dan wordt klusjesman Leopold Hauptmann aangevallen en valt bewusteloos neer… 

65 jaar S.O.V.V.

Gespeelde stukken:

Wij spelen voornamelijk kluchten en blijspellen en bezorgen onze donateurs en bezoekers graag een lach op hun gezicht. Naast bovengenoemde stukken heb je de volgende stukken ook door ons opgevoerd zien worden:

  • Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer (Evelien Evers)
  • Alleen op de wereld en Co (J. Hemmink-Kamp)
  • Opa ziet spoken (Aad Caspers)
  • Oma’s wil is wet (Ine Assinck)
  • Niets is wat het lijkt (Jan Tol en Astrid Baijs)
  • Vooruit met de geit (J. Rillema)
  • Actie op de redactie (Henk Roede)
  • De sleutel ligt onder de mat (Hans van Wijngaarden)
  • en nog vele andere stukken
Neem gerust een kijkje bij onze fotogalerijen en bekijk op je gemak de stukken die wij in het verleden voor jou op de planken brachten.